De zonnebril, een functioneel mode-accessoire

12 december 2014 by administratie

De zonnebril heeft zich een vaste plek verworven in de garderobe van de moderne man en vrouw. Was de zonnebril vroeger voornamelijk een functioneel hulpmiddel, tegenwoordig is het een onmisbaar mode-accessoire. De zonnebrillen zijn te verkrijgen in alle denkbare modellen en kleuren, zodat er bij elke outfit wel een bijpassende zonnebril is te vinden. Kijk maar eens rond op faciato.nl en u zult zich verbazen over het uitgebreide assortiment.

Een kwaliteitszonnebril is meer dan enkel zonnebril

Een goede zonnebril is echter meer dan zomaar een mode accessoire en doet meer dan enkel een gedeelte van het zonlicht tegenhouden. Een goede zonnebril beschermt de ogen tegen het felle zonlicht, maar ook tegen de, voor onze ogen schadelijke, ultraviolette straling. De steeds dunner wordende ozonlaag laat steeds meer ultraviolette straling door en daarom is het gebruik van een kwaliteitszonnebril, vanuit medisch oogpunt, aan te raden.

Ultraviolette straling veroorzaakt niet enkel schade aan onze huid (verbranden en melanomen), maar ook aan onze ogen. Ultraviolette straling draagt bijvoorbeeld bij aan staarvorming, beschadigt ooglens (het lenseiwit) en het netvlies. De zonnebril beschermt het oog daarnaast ook nog tegen de invloed van wind en stofdeeltjes, waardoor er minder kans is op de vorming van een geel letsel in het oogwit (pingueculum). Reden genoeg dus om voor een zonnebril van goede kwaliteit te kiezen, zodat problemen op latere leeftijd worden voorkomen.

Ruime keuze in kwaliteit op faciato.nl

Het is dus duidelijk, dat bij de aanschaf van een zonnebril het beste voor een kwaliteitsbril gekozen wordt. Faciato.nl biedt u een uitgebreid assortiment kwaliteitsbrillen van gerenommeerde merken. De laatste en nieuwste modieuze modellen voor jong en oud.


Geen reacties »

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>